Als je acuut aan je oog geopereerd moet worden, dan is copywriting ineens een stuk minder belangrijk. Neem dat maar van mij aan, want ik heb het een paar weken geleden meegemaakt. Gelukkig ging de operatie goed en het herstel tot nu toe ook. Inmiddels heb ik wel een aantal dingen geleerd van mijn tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Die deel ik graag met jullie.

 

Klanten denken echt wel mee

Je zou verwachten dat klanten die gruwelijke wezens zijn uit horrorverhalen die we fluisterend aan elkaar doorvertellen. Nee hoor! Natuurlijk staan ze niet te juichen als ik ze vertel dat ik even uit de running ben, maar ze denken wel meteen mee met me.

 

Wat kun je nog wel? Wanneer zullen we verdergaan met deze opdracht? Hoe kan ik je helpen? Dat soort vragen kreeg ik van mijn klanten in de week van mijn operatie. Hartverwarmend, dus dank daarvoor!

 

Wat ik ook heb geleerd: als je klanten ergens om vraagt, zeggen ze meestal gewoon ja. Zo had ik bijvoorbeeld een workshop gepland staan die ik best kon geven met verminderd zicht, maar autorijden was nog lastig. Dus heb ik mijn contactpersoon gevraagd om mij na mijn treinreis op te pikken bij het station en samen naar onze bestemming te gaan. #durftevragen in het echt.

 

Deadlines zijn niet dodelijk

Ik ben zelf iemand die behoorlijk strak stuurt op het halen van deadlines. Dat doe ik al vanaf het moment dat ik als zelfstandige actief ben (sinds 2001). Daarom was het wel even wennen voor me dat ik bepaalde deadlines niet kon halen door de operatie en de nasleep daarvan.

 

Maar wat blijkt? Dat woordje ‘dead’ in deadlines hoef je niet letterlijk te nemen. De wereld vergaat niet als we een deadline niet halen. Sterker nog: de meeste klanten deden zelf al hun best om deadlines op te schuiven. Er is niet één opdracht die ik aan iemand anders moest doorschuiven omdat ik de deadline niet kon halen.

 

Bovendien kon ik bijvoorbeeld (telefonische) interviews nog gewoon uitvoeren met beperkt zicht, dus de meeste opdrachten liepen ook gewoon door tijdens mijn tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Alleen het uitwerken duurde een stuk langer. Gelukkig dat die deadlines zo flexibel waren…

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner